11 Apr, 2016

Instagram, 1,8 miljoen Nederlanders maken gebruik van Instagram, waarvan 722.000 dagelijks

restaurants wifi gratis, wifi, wifi marketing, instagram

De wereld van Instagram: de wereld om je heen op een mooie manier vastleggen en tonen aan je volgers via foto’s of video (15 sec). Instagram heeft meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd en er worden dagelijks meer dan 70.000 foto’s ge-upload. Het profiel van de gebruikers is tussen de 15 tot 35 jaar (75% van de gebruikers). Newcom research wees uit dat in 2014 1,4 mln mensen gebruik maakten van Instagram, waarvan ongeveer 1/3 dagelijks. 1/3 is man en 2/3 van de gebruikers is vrouw. De meeste interactie vindt plaats tussen 20.00 en 21.00.

Mensen met een Instagramprofiel gebruiken dit om een visueel (dagboek) verhaal te vertellen aan de buitenwereld. Dit kan over jezelf, het bedrijf of merk. Hiermee kan je een community opbouwen. Je kan hier heel goed je gerechten op tonen en daar wat over vertellen. Hier een paar voorbeelden van onze instagram:

Het verhaal kan ook gaan over jezelf, het bedrijf of merk. Hiermee kan je een community opbouwen. Je kan hier heel goed je gerechten op tonen en daar wat over vertellen.
Met Instagram kan je niet alleen foto’s maken maar ook filmpjes van 15 seconden. Zorg wel voor een relevant verhaal.

Je gebruikt bij Instagram ( en andere media ook) hastags om foto’s te categoriseren. Deze hastags kunnen, mits je deze goed inzet, je meer volgers opleveren doordat mensen op deze woorden zoeken. Wees specifiek. gebruik ook #restaurant #hotel onder elke foto (mits van toepassing natuurlijk)
Het gebruik van een @ doe je om een andere Instagrammer mee te nemen in een bericht. Dit doe je in principe zonder er iets voor terug te verwachten. Zie het als een soort gratis promotie.
Facebook zet gas op het adverteren op Instagram, hier wordt druk aan gewerkt. Zo kan je in het opmaken van Facebook Ads ook Instagram meenemen.

Gebruikers naar leeftijd

- 15 t/m 19 jaar 50%
- 20 t/m 39 jaar 24%
- 40 t/m 64 jaar 8%
- 65 t/m 79 jaar 2%
- 80 jaar en ouder –
Gebruikers naar geslacht
- Vrouw 46%
- man 54%

Het gebruik van Instagram is erg makkelijk alleen viel bij mij tegen dat het alleen vanaf de telefoon te bedienen was en dat je niet kan inplannen. Ik wil namelijk niet alleen maar op onze social media rondhangen. Ik ben nu de site https://web.crowdfireapp.com aan het proberen. Ik heb al een aantal berichten etc ingepland maar hij lijkt nu vast te lopen. Het is een gratis website dus wat kan je verwachten ;)

Zal wel even een update plaatsen als het niet de juiste manier is om berichten voor Instagram in te plannen.Reacties (0)
Wat vind jij?

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: