22 Feb, 2017

Beveiliging van je netwerk! Belangrijkste to do in 2017!

Donderdag 2 februari 2017.


Casper's auto heeft een APK nodig en zodoende rijdt Casper naar de garage waar hij al jaren komt in Amersfoort.

Aangezien het wel even zou duren wordt er netjes een bonnetje uitgedraaid met de wifi-code zodat Casper de laptop open kan gooien en kan werken op het wifi-netwerk dat daar is voor klanten.

- Verbaasd -

Casper aan het werk! Maar zijn nieuwsgierigheid brengt hem naar de IP-scanner die hij als App op zijn computer heeft staan.

Tot grote verbazing is alles te zien in het netwerk!!

Camera systeem:

Het was voor Casper even de app van het systeem opzoeken en downloaden op z'n telefoon en hij kon gewoon thuis bekijken wat er allemaal gebeurde via de beveiligingscamera in de werkplaats. Live beelden streamen was dus in een paar minuten geregeld!

Printer:

Casper selecteert de printer en laat daar een printje uitrollen, de medewerker was zeer verbaasd maar laat hem maar zijn gang gaan. Je kan echter een netwerk platleggen door een opdracht te geven van bv 5000 docs printen!

Pin:

Ook deze is te zien! Uiteraard heeft Casper hier verder niks mee gedaan...

- Niet blij -

Toch maar even contact leggen met de eigenaar om bovenstaande te bespreken.

Op zijn zachts gezegd is de eigenaar natuurlijk niet blij als Casper hem zijn bevindingen voorlegt. Wij uiteindelijk dan weer wel, aangezien wij als een razende een Demo van Pyka safe & Social mochten installeren.

- Trots -

Ondertussen draait ons product er nu een tijdje en kan dus niemand meer op zijn netwerk. Door de hardware, met onze maatwerk software, die er nu tussen hangt is het gasten netwerk gescheiden van het eigen interne netwerk en is onze nieuwe klant beschermd tegen aanvallen.

Daarbij groeit nu, door de Sociale inlog van Pyka, het aantal likes van de Facebookpagina en z'n e-mail bestand gestaag door.

Wij zijn uitermate trots op onze software die deze beveiliging mogelijk maakt. Deze beveiliging is, na overleg met een van onze klanten, getest door een hacker, die toevallig bij hen overnachtte. Hij heeft al het mogelijke geprobeerd om er doorheen te komen. Hij moest aan het einde aan onze klant toegeven dat dit niet mogelijk was.

Besluit vandaag nog om je netwerk te beveiligen!!


Kies vandaag nog voor veiligheid!

Vraag een demo aan en probeer Pyka vrijblijvend een maand lang gratis.


Reacties (0)
Wat vind jij?

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: